Welkom op de website van de Palestijnse Raad voor Restitutie en Repatriëring (CPRR) op http://rightofreturn.org/

Deze pagina wordt geboden aan Nederlands-sprekende bezoekers van deze site, en biedt eem korte introductie over CPRR en de engelstalige bronnen op deze site.


Introductie en onze missie:

De Palestijnse Raad voor Restitutie en Repatriëring (CPRR) is een non- profit, partij ongebonden organisatie opgericht om Palestijnen en hun erfgenamen te assisteren bij het volledig verwerven van hun individuele en onvervreemdbare mensenrechten op hun land, natuurlijke bronnen en bezit, zoals wordt gegarandeerd door de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Met behulp van zijn juridisch departement, biedt CPRR Palestijnse slachtoffers en vluchtelingen juridisch advies en assistentie bij het verwerven van het recht op repatriëring, restitutie, en reparatie van het verlies van inkomen welke is toe te schrijven aan ontheming, uitdrijving en confiscatie, en alle daarbij behorende rechten.

CPRR onderzoekt, verzamelt en documenteert data met betrekking tot Palestijnse claims en zal door middel van zijn informatie departement intensieve educatie campagnes uitvoeren over de conditie van Palestijnse slachtoffers.


CPRR bevestigt:

"Dat iedere Palestijn het legitieme, individuele recht heeft op terugkeer naar zijn of haar oorspronkelijke huis en absolute restitutie van zijn of haar eigendom".

Gaarne, teken de de online petitie, die deze bevestiging als zijn tekst heeft, in een van de volgende vier categorieen:

  1. Palestijn of Palestijnse erfgenaam
  2. Vriend/supporter van de Palestijnen
  3. Palestijn met wens voor anonimiteit
  4. Organisatie die zich will aansluiten (dit is gratis, en betekent steun voor de tekst van onze bevestiging en missie)

Andere informatie op onze website (in het engels):

  1. Wees op de hoogte - Vaak-gestelde-vragen over vluchtelingen, links naar andere informatie op het internet, en nieuws.
  2. Doe mee/doneer aan CPRR - wordt hier lid of sluit U aan.
  3. Wees actief - Informatie over komende activiteiten, hoe wordt ik lid van de discussie-lijst voor activisten die activiteiten organiseren rond het recht op terugkeer, lees over wat andere activisten doen, en het verkrijgen van ideeen over manieren om CPRR te helpen.
  4. Vertel andere over CPRR - materiaal geschikt om te printen.

Voor meer informatie:

Zie CPRR's webpagina op http://rightofreturn.org/ of stuur CPRR een email [email protected]Terug naar CPRR's beginpagina

CPRR, P. O. Box 21520,Washington D.C. 20009, USA
Fax: (775) 418-5980 -- E-mail: [email protected]